Har du frågor eller funderingar kring tidningens innehåll? Kontakta oss!
Du är nu prenumerant!
Ett okänt fel har inträffat...
Du är redan prenumerant...
I webbshopen Kunskapsvaruhuset.online kan du köpa vissa tidigare nummer samt teckna en årsprenumeration.
Nr 6. Svamp och parasiterOst som främjar hälsan av Pia Andrea, hälsoskribentCandiada och svampdysbios - erfarenheter från funktionsmedicinsk praktik av Peter Martin, leg. läkare, med. dr.Bättre effekt mot malaria med extrakt av hel malört av Helene Sandström, vetenskapsjournalistUråldrig parasit påverkar den moderna människan av Linda Fång, närings- och hälsoskribentKost och livsstisfaktorer som främjar eller hämmar svampöverväxt av Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentMissing microbes - en orsak till autoimmuna sjukdomar? Nina Törmark, journalistSvamp som orsak till vanliga välfärdssjukdomar av Annie Pettersson, fil.mag. (biologi) från Uppsala universitet och fil.dr. (medicin) från Karolinska Institutet
Nr 5. KollagenKaffe - den älskade svarta drycken, Pia Andra, hälsoskribentKollagen - ett tillskott för hud, skelett, senor och leder, Jonas Bergqvist, leg sjukgymnast, utbildareKollagenets betydelse för ledhälsan, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentC-vitamin för en frisk bindväv, Nina Törmark, journalistKollagen - kan det spela roll vid diabetes och dess följdsjukdomar, Anette Lindqvist, näringsmedicinare, skribentMinska nedbrytningen av kollagen med fytonäringsämnen, Lina Åhlén, BSc Nutritional ScienceSteven Gundry - hjärtkirurgen som bytte kniven mot kostråd, Nina Törmark, journalist
Nr 4. MatsmältningSpännande smaker med god näring, Pia Andrea, hälsoskribentFunktionsmedicin - behandlingsform med framtiden framför sig, Peter Martin, leg läkare, med dr, Nina Törmark, journalistMänniskans artriktiga kost, Jonas Bergqvist. leg. sjukgymnast, utbildareSIBO - ett hett ämne inom funktionsmedicin, Peter Martin, leg läkare, med drSå påverkas din matsmältning av stress, Mikaela Bjerring, näringsterapeut, hälsoskribentPPI - medicin med sur eftersmak, Linus Mårtensson, leg läkare, specialist i allmänmedicin
Nr 3. FunktionsmedicinÄr det slut för den gröna trenden?, Pia Andrea hälsoskribentFunktionsmedicin - ett paradigmskifte på gång, Peter Martin, leg.läkare, med dr.Medicin med fokus på grundorsaken till sjukdom, Peter Martin, leg.läkare, med dr.Människans artriktiga kost, Jonas Bergqvist, leg sjukgymnast, utbildareAlltid trött? Funktionsmedicin kan ge dig svaren, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentDet behövs tid för att läka, Catharina Sonnerup, patient
Nr 2. Evolutionen och kostSötpotatis - en antioxidant i orange, Pia Andrea, hälsoskribentMaten och evolutionen, Göran Burenhult, professor emeritus i arkeologiAtt äta och leva paleo på 2000-talet, Jonas Bergqvist, sjukgymnast och utbildareAutoimmun sjukdom - genetisk nitlott eller konsekvens av kosten? Karl Hultén, magister i biomedicin Paleolitisk kost får hjärt- kärlhälsan Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentPaulssons paleo - liten verksamhet som gör stor skillnad. Anette Lindqvist, näringsmedicinsk terapeut
Nr 1. FibrerCBD-oljans läkande effekter, Pia Andrea, hälsoskribentFibrer på gott och ont vid IBS, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentInulin för att undvika insulin, Linda Fång, närings- och hälsoskribentProbiotika vs probiotika, Nina Törmark, journalistFullkorn bästa skyddet mot typ 2-diabetes, Anette Lundquist, näringsmedicinsk terapeutKoldioxid minskar grödors näringsvärde, Håkan Pleijel, professor, institutionen för biologi och miljövetenskap
Nr 6. B12Grönt te för ett starkare och mer balanserat inre, Pia Andrea, hälsoskribentB12:s roll i hälsa och sjukdom, Anette Lindquist, näringsmedicinsk terapeutB12-brist orsak till neuropsykiatriska symtom, Katarina Fornander, magister i biomedicin samt frilansskribentHjälp hjärnan med vitamin B12, Linda Fång, närings- och hälsoskribentB12 vid metylering och genuttryck, Greame Jones, näringsfysiologSymtom och orsak till B12-brist, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribent
Nr 5. ArtrosFruset eller färskt - det beror på grönsak, Pia Andrea, hälsoskribentÖvervikt stark orsak till artros, Anette Lindquist, näringsmedicinsk terapeutAntiinflammatorisk kost vid artros, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentFosforbrist kopplat till artros?, Harald Blomberg, leg läkare, psykiatrikerGurkmeja mot smärta vid artros, Linda Fång, närings- och hälsoskribentNäring för lyckat operationsresultat, Katarina Fornander, magister i biomedicin samt frilansskribent
Nr 4. AntrinutrienterJordärtsskocka kostfibrernas okrönta drottning, Pia Andrea, hälsoskribentAntinutrienter - växternas skydd mot oss, Lina Åhlén, BSC, HONSNattskuggeväxter - älskade livsmedel som kan bidra till sjukdom, Annie Pettersson, Fil mag biologi, fil dr medicinAntinutrienter - fytinsyra, tanniner, oxolat, och probiotika, Anette Lindquist, näringsmedicinsk terapeutLektiner och läckande tarm, Sofia Dahlgren, medicinsk kock samt certifierad näringsterapeutAktivera näringen i nötter och fröer, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribent
Nr 3. Kvinnohälsa Hämta kraft från naturens svampar, Pia Andrea, hälsoskribentNaturlig hjälp vid klimakteriebesvär, Mikalea Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentKan hudens hälsa bli bättre av detox? Nina Jonasson, auktoriserad hudterapeut och näringsterapeutVad döljer sig i ditt smink? Sara Nomberg, näringsfysiolog och ekologisk hudvårdsterapeutMotverka östrogendominans med rätt kost, Sofia Dahlgren, medicinsk kock och certifierad näringsterapeut
Nr 2. SköldkörtelnLipiden som gör dig skarptänkt, Pia Andrea, hälsoskribentSambandet mellan tarmfloran och sköldkörteln, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentSystembiologiskt synsätt viktigt hos sköldkörtelpatienter, Lina Åhlén, BSC HONSSköldkörteln och autoimmunitet, Anette Lindquist, näringsmedicinsk terapeutMat för optimal sköldkörtelfunktion, Sofia Dahlgren, medicinsk kock och certifierad näringsterapeutVarannan sköldkörtelsjuk mår inte bättre av sin medicin, sköldkörtelförbundet
Nr 1. Hjärnan, del 2Grön superkraft för vitalare hälsa, Pia Andrea, skribent Hjärnstark – hur motion och träning stärker hjärnan, Anders Hansen, psykiatriker och civilekonom Demenssjukdomar behandlas framgångsrikt, Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare och naturläkare Synfel kopplat till demenssjukdomar, Joseph Mercola, leg läkare Rätt kost i kampen mot demens, Sofia Dahlgren, medicinsk kock och certifierad näringsterapeut Miljögifter och deras påverkan på hjärnan, Karin Pantzar, leg naprapat och naturläkare
Nr 6. HjärnanCitronen - ett riktigt näringskalas, Pia Andrea, skribent Stimulans för vitalare hjärna, Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare, naturläkare Sömn tvättar hjärnan, Per Snaprud, vetenskapsjournalist Förebygg Alzheimers med rätt kost och näring, Anette Lindquist, näringsmedicinare Byggstenar till en hälsosammare hjärna, Sofia Dahlgren, medicinsk kock, certifierad näringsterapeut MCT:s effekt på hjärnans funktion, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribent
Nr 5. VirusVitlök – den stinkande rosen, Pia Andrea, skribent Vanlig maginfluensa-virus triggar celiaki, Nina Törmark, journalist D-vitamin i kroppens försvar mot virus, Mikaela Bjerring, hälsoskribent och näringsterapeut Borreliafenomenet - den dolda epidemin, Cornelia Södergren, författare, terapeut och Thomas Tullholm, närings- fototerapeut Kokos i kampen mot virus, Sofia Dahlgren, medicinsk kock samt certifierad näringsterapeut Antibiotikaresistens – en tyst och långsam pandemi, Björn Olsen, författare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet
Nr 4. Diabetes Reducera insulinresistens med vinäger, Pia Andrea, skribent Diabeteskosten - ett sorgebarn i vår tid, Ralf Sundberg, med.dr, docent och författareDiabetes under lupp, Nina Törmark, journalist Curcumin i kampen mot diabetes, Mikaela Bjerring, näringsterapeut och hälsoskribentMed DNA mot en skräddarsydd framtid, Nina Törmark, journalist Balanserat blodsocker en bra start på dagen, Sofia Dahlgren, medicinsk kock samt certifierad näringsterapeut
Nr 3. Stress & NäringsbristerCitronsyra - syra utan citron?, Pia Andrea, skribent Rustad för stress, Nina Törmark, journalist Bör du använda magnesiumtillskott? Sylvia Oppenheim, skribent och grundare av Hormoni Triage-teorin - överlevnad idag framför överlevnad i morgon, Lina Åhlén, Bachelor of science, nutritional science Ett bra stöd vid stressrelaterad näringsbrist: Maca, Sofia Dahlgren, medicinsk kock samt certifierad näringsterapeut Sambandet mellan B-vitaminer och stress, Mikaela Bjerring, hälsoskribent och näringsterapeut
Nr 2. Mikrobiomet Därför bör du enbart äta vildfångad lax från rena vatten, Pia Andrea, skribent Var rädd om dina skyddsbakterier, Stig Bengmark, professor emeritus Bakterier är våra vänner, Nina Törmark, journalist Att leva i symbios med våra bakterier, Annika Gustafsson, boende på landet Ändra din kost, ändra din mikrobiota, Sofia Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kock Kan traditionellt tillverkad ost förbättra tarmfloran?, Tim Spector, professor i genetik
Nr 1. Härta och kärlOregano - superkrydda med fantastiska egenskaper, Peter Anskrin, skribent Kolesterol - vän eller fiende? Ralf Sundberg, docent, leg läkare Kväveoxid - skydd mot hjärt- och kärlsjukdom, Olle Haglund, medicine doktor Pang på rödbetan, Nina Törmark, journalist Kost mot åderförkalkning, Sofia Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kock Arteriografi, Per-Arne Öckerman, professor emeritus Vitamin E, Ulla Robertsson, journalist
Nr 6. LymfsystemetStora effekter av yrba-te, Stig Bengmark, professor emeritus Lymfsystemets roll i kroppen, Patrick Wahlberg, skribent Hjärnans koppling till lymfsystemet, Pia Andrea, skribent Stöd kroppens eliminering av avfallsprodukter, Sofia Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kock Bättre immunterapi med en frisk tarmflora, Helene Sandström, vetenskapsjournalist
Nr 5. CancerSulforafan mot cancer, Michael Greger, läkareJod och bröstcancer, Sylvia Oppenheim, skribentKosten som motverkar cancer, Sofia Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kockSkapa en dålig miljö för cancertillväxt, Pia Andrea, hälsoskribentInget rosa skimmer runt det rosa bandet, Amanda Majava, hälsoskribent
Nr 4. Näring och träningSmör från gräsätande kor nyttigaste fettet? Peter Anskrin, skribent Minska ditt kroppsfett och öka muskelmassan samtidigt, Jonas Bergqvist, sjukgymnast och personlig tränare Rörelse och näring - öka din energiproduktion med rätt näring, Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare Kost för prestation, Martin Brunnberg, nutritionist Ger solens strålar oss hudcancer? Amanda Majava, hälsoskribent
Nr 3. ÖverviktSvarta sesamfrön - hälsobringande och näringsrika, Pia Andrea, hälsoskribentVikten av rätt bakterier, Helene Sandström, vetenskapsjournalistHormonstörande ämnen programmerar oss till övervikt och diabetes, Nina Törmark, journalistKickstarta din metabolism, Sofia Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kockValde bort socker - gick ner i vikt och fick hälsan åter, Åsa Holmgren, personlig assistent
Nr 2. BlodsockretKryddors positiva effekter, Anna Tillberg, näringsterapeutLev längre balansera ditt blodsocker, Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författareBalansera ditt blodsocker och ge dig själv en chans att blomstra, Sofia Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kockSött, sötare, sjukt, Helens Sandström, vetenskapsjournalistNormala blodsockernivåer länkat till minnesförlust, Pia Andrea, hälsoskribent
Nr 1. Huden och detoxDu blir vad du äter, eller du blir vad din kropp tar upp, Anna Tillberg, näringsterapeut Huden – skönhet kommer från insidan, Lina Åhlén, BSc Nutritional Science samt näringsskribent Mat för vacker och glänsande hud, Sofia Dahlgren, näringsterapeut och medicinsk kock Detoxa huden från syntetiska kemikalier, Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog Miljöföroreningar – det största hälsohotet, Helene Sandström, vetenskapsjournalist
Nr 6. ÅngestSambandet mellan ångest och hormoner av Syliva Oppenheim, hälsoskribentTeanintillskott för bättre avslappning och hälsa av Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare och naturläkareRisk för bipolär sjukdom med SSRI-preparat av Helene Sandström, vetenskapsjournalistLitium och mentalt välmående av Pehr-Johan Fager, författare och fil kand i kemi och biologiNjut av en måltid som ger näring till ditt nervsystem av Sofia Dahlgren, medicinsk kock, Certifierad Näringsterapeut på College of Naturopathic Medicine (CNM), London.Dämpa panikångest med hållbara metoder av Pia Andrea, frilansskribentHonung – dunderkur eller sockerfälla? Del 3 av Anna Tillberg, näringsterapeut Nr 5. MagnesiumMagnesium livsviktigt grundämne - krävs för vår energi av Sylvia Oppenheim, hälsoskribentMagnesiumbrist - en bidragande orsak vid flera psykiatriska besvär av Nina Törmark, journalistMagnesiumbrist vanligt i västvärlden av Ulla RobertssonDen intuitiva dieten, Helene Sandström av vetenskapsjournalistSlappna av och njut av en magnesiumrik smoothie av Sofa Dahlgren, certifierad näringsterapeut och medicinsk kockEkologisk mat som läkning och skälvterapi av Elisabeth von Essen, fil.dr.Honung - dunderkur eller sockerfälla? av Anna Tillberg, näringsterapeut
Nr 4. FluorFluor i tandvården ett välkänt cellgift av Jan Sällström, , F.Dr., Docent i experimentell patologiFluor blir allt mer ifrågasatt – samtidigt görs försök där fluor tillsätts i mjölk av Nina Törmark, journalistFiberrik sommargröt som stödjer utsöndring och eliminering av östrogen av Sofia Dahlgren, medicinsk kock, studerande till Certifierad Näringsterapeut på College of Naturopathic Medicine (CNM), LondonEndometrios – en folksjukdom med stor okunskap av Sylvia Oppenheim, hälsoskribentGör din egen hälsosamma tandkräm av Ulla RobertssonHonung – dunderkur eller sockerfälla? Av Anna Tillberg, näringsterapeut
Nr 3. GlutenGlutenintolerans – stort mörkertal hos befolkningen av Helene Sandström, vetenskapsjournalistGluten, matsmältning och tarmdysbios – analyser och diagnostik av Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare, naturmedicinareMåltid som gynnar läkning av tarmen av Sofia Dahlgren, medicinsk kock, studerande till Certifierad Näringsterapeut på College of Naturopathic Medicine (CNM), LondonCeliaki och glutenintolerans bör diagnostiseras av Nina Törmark, journalistKombucha – en tusenårig välgörande dryck av Anna Tillberg, näringsmedicinareNr 2. ProbiotikaDe spännande probiotiska bakterierna av Olle Haglund medicine doktorTarmfloran påverkar dina gener av Yvonne Wettergren, docent i molekylär medicinVad är jordbaserad probiotika? Av Sylvia Oppenheim, hälsoskribentDra ner på sockret och håll dig frisk av Nina Törmark, journalistLivsstil och matvanor avgör din framtida hälsa av Stig Bengmark, professor emeritus samt professor Londons UniversitetAvokado – en ovanligt nyttig frukt av Karin Johansson, skribentNr 1. InflammationKronisk inflammation – sjukdomars moder av Stig Bengmark, professor emeritusUndvik kronisk inflammation med rätt livsstil av Katharina Hedström, vetenskapsjournalistVälj antiinflammatoriska mediciner från naturen av Helene Sandström, vetenskapsjournalistKlinisk depression och dess koppling till inflammation av Nina Bailey, BSc, MSc, PhD ANutrMunhålan speglar inflammation i kroppen av Helene Sandström, vetenskapsjournalistKaffets hälsofördelar av Anna Tillberg, näringsmedicinare
Nr 6. BlodtrycketLättare tryck naturligt av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutStrategier för att förebygga högt blodtryck av Joseph Mercola, läkareTa D-vitamin för dina kärl och ditt blodtryck av Joseph Mercola, läkareBehöver vissa öka sitt saltintag? av Ulf Ljungblad, cirkulationsfysiolog, med. drLjus sänker blodtrycket av Sylvia Oppenheim, författareKaffe – föryngringskur för hjärnan? av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeut
Nr 5. Männens sjukdomarNaturliga strategier som gynnar mäns fertilitet av Karin JohanssonHälsofördelarna med att äta inälvsmat av Joseph Mercola, läkarePumpafröolja – hjälp mot mäns skallighet av Karin JohanssonFunktionsmedicinsk konferens – nu bevisat att mat är medicin av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutBättre hörsel med näring av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutKaffe – vän eller fiende? av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeutNr 4. ÅldrandetBehovet av effektiv detox för ett friskt åldrande av Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare och författareSakta ner åldrandet med hormoner av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutOkinawa – ungdomens källa av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutHur mat kan skydda dig mot Alzheimers av Joseph Mercola, läkareGurkmeja kan motverka demens av Sayer Ji, utbildare, författare och grundare av GreenMedInfo.comNr 3. Miljögifter i vår vardagStor exponering av hälsofarliga kemikalier och plaster i hemmen av Karin JohanssonLäkemedlens påverkan på oss och vår miljö av Åke Wennmalm, professor och fd miljödirektör i Stockholms läns landstingArmbryterska med stort engagemang för miljön av Heidi AnderssonHormonbalans, xenobiotika och framtida generationer av John Lee, med. dr. och Virgina HopkinsBlommor och bekämpningsmedel – döden i buketten av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutVi sätter fokus på kanelen! av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutNr 2. FastaFasta bäst med motion och lågkolhydratkost av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutKort- eller långtidsfasta – vilket är att föredra? av Emese Gerentser, medicinsk journa.listFastekur för längre liv av Henrik Ennart, journalistDe vanligaste myterna om fasta och diet av Martin Berkhan, näringskonsultMåste vi äta hela tiden? av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeutNr 1. SömnSömnlöshet en epidemi av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutMelatonin – hormonet som styr sömnen av Sylvia Oppenheim, författareStress, sömn och sömnmedel av Anna Dahlman, journalistGlutation – cellens viktigaste försvarare av Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare och författareDen onödiga sömnen? av Karin Johannisson, professor idé och lärdomshistoriaMat för bättre sömn av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeut
Nr 6. BarnlöshetEn högtekonolgisk hormonmaskin av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutBättre förutsättningar för graviditet med hjälp av näring av Lina Åhlén, BSc Nutritional ScienceUtsatt redan från födseln av Anders Friström, journalist NaturskyddsföreningenBarnlöshet och sorgbearbetning av Susanne Nilsson, kursledare Svenska institutet för sorgbearbetningHistaminintolerans av Ulf Bengtsson, med. dr. och docent Sahlgrenska akademinKokosolja – fett med hög hälsostatus av Göran Petersson, biträdande professor i kemisk miljövetenskap ChalmersNr 5. Näring och kroppsterapierManuella terapier – vad ska man välja? av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutAtt lära med kroppen och frigöra sin förmåga av Christina Schön-Ohlsson, med. dr. universitetslektor och legitimerad sjukgymnastHårmineralanalys och behandling av muskelbesvär av Sture Thorngren, näringsterapeut och certifierad massageterapeutMetylering – en nyckel till god hälsa av Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare och författareYoga – vägen till bättre hälsa och inre ro av Anna Dahlman, journalistGrönkål – den bortglömda supermaten av Sayer Ji, utbildare, författare och grundare av GreenMedInfo.comNr 4. BarnsjukdomarNäringsmedicinsk behandling av barnsjukdomar av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutEnkla tips som stärker barnets immunförsvar av Cindy Stoa, sjuksköterska, näringsterapeut och idrottsmassörMat för friskare och starkare barn av Gunnila Blomberg, friskvårdskonsult och beteendevetareVitaminer och mineraler ökar barnens intelligens av Magnus Nylander, med. dr., legitimerad tandläkarePolio och likheterna med skador från DDT av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutAmning och framtida hjärt-lunghälsa av Patrick Wahlberg, ekonom och hälsobloggareNär glutenfritt inte löser problemen av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeutNr 3. EpilepsiKost och näringsterapi vid epilepsi av Lina Åhlén, BSc Nutritional ScienceIntegrativ medicin mot epilepsi av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutFrisörer och deras kunder utsätts för farliga kemikalier av Ia RöhlZink effektivt vid prostataförstoring och cancer av Per I. Adolfsson, med. dr.Svensk komplementär medicinare gör succé i USA av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutVarför alla mår bra av att låta bli vete av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeutNr 2. pHStick din gamla surdeg! av Ragnar Rylander, professor i miljömedicinSyra-basbalansens roll vid avgiftning och kronisk sjukdom av Deanna M. Minich, klinisk nutrionist, Jeffrey S. Bland, biokemist och näringsforskareDålig andning försämrar kroppens pH-balans av Lina Åhlén, BSc Nutritional SciencepH-manipulering kan bota cancer av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutVarför alla mår bra av att låta bli vete av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeutNr 1. EpigenetikKost och livsstil kan gå i arv av Lina Åhlén, BSc Nutritional ScienceEpigenetiken lär oss att leva rätt av Jack Kruse, med. dr.Livsstilsfaktorer som bromsar åldrandet av Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare och författareCancer är ingen genetisk sjukdom av Helene Sandström, vetenskapsjournalist och certifierad näringsterapeutVarför alla mår bra av att låta bli vete av Anna Tillberg, certifierad näringsterapeut
2012Nr 6. FytokemikalierNr 5. TKM och näringNr 4. Matsmältningen Nr 3. OdlingNr 2. Hjärt- kärlhälsaNr 1. Bakterier
2011Nr 6. ÖgonsjukdomarNr 5. MSNr 4. B-vitaminer Nr 3. SmärtaNr 2. MatintoleranserNr 1. Depression
2010Nr 6. Binjurarna Nr 5. Massage och näring Nr 4. HudsjukdomarNr 3. AlzheimersNr 2. Medicinsk geologiNr 1. Kvinnors hälsa
2009Nr 6. Superfood Nr 5. NjurarnaNr 4. AyurvedaNr 3. AntioxidanterNr 2. ParkinsonsNr 1. Kolesterol och alternativ till statiner
2008Nr 6. LevernNr 5. ProteinerNr 4. VaccinationerNr 3. CancerNr 2. Fettlösliga vitaminerNr 1. Dags att välja framtid
2007Nr 6. GraviditetNr 5. Levande föda och annan kosthållningNr 4. Autoimmuna sjukdomarNr 3. SömnNr 2. Träning och näringNr 1. Psykiska sjukdomar
2006Nr 6. LäkemedelsbiverkningarNr 5. EnergimedicinNr 4. BeroendesjukdomarNr 3. SköldkörtelnNr 2. MiljögifterNr 1. Adaptogener
2005Nr 6. MigränNr 5. ÄmnesomsättningenNr 4. ADHD Nr 3. ReumatismNr 2. EU och kosttillskottsdirektivetNr 1. Huden
2004 Nr 6. UtbrändhetNr 5. Barn och ungdomar – hälsa och viktNr 4. Aloe Vera Nr 3. Hjärta, kärl och cirkulationen Nr 2. Ekologisk odling och KRAV-märkt mat Nr 1. Förkylning och vaccinationer
2003Nr 6. Prostata o urinvägsbesvär Nr 5. Kaffe och läskedrycker och dess påverkan på vår hälsa Nr 4. Inflammatoriska tarmsjukdomar Nr 3. Co-enzym Q 10 Nr 2. Sojaprotein För- och nackdelar Nr 1. Livets Vatten
2002Nr 6. ViktminskningNr 5. Sambandet margarin och sjukdomarNr 4. Näring och Mentala hälsan Nr 3. Näring och Munhålan Nr 2. Magnetterapi Nr 1. Enzymer
2001Nr 6. EDTA-kelering och hjärt- och kärlsjukdomar Nr 5. Hormoner Nr 4. Aspartam och andra tillsatser Nr 3. Fettsyror och hälsaNr 2. Klimakteriet Nr 1. Kost och cancer
2000Nr 6. Barn och hälsa Nr 5. Ledbesvär och glukosamin Nr 4. Elöverkänslighet Nr 3. Fetma och övervikt Nr 2. Benskörhet + mjölkartikel Nr 1. Candidaproblematiken
1999Nr 6. Stress Nr 5. Genmanipulerad mat Nr 4. Tänder och hälsa Nr 3. Mag-tarmproblematiken Nr 2. Immunförsvaret Nr 1. Oro, ångest, depression
1998Nr 6. Ätstörningar Nr 5. Diabetes Nr 4. Fibromyalgi & kronisk trötthetssyndrom Nr 3. Neurologiska sjukdomar Nr 2. Ofrivillig barnlöshet Nr 1. Dyslexi och hyperaktiva barn
1997Nr 6. Avgiftning Nr 5. Astma & allergiNr 4. Mag- & tarmproblem Nr 3. Cancersjukdomar Nr 2. Kvinnosjukdomar Nr 1. Funktionell medicin
1996Nr 6. 40 hot - 40 bot Nr 5. Hjärt-kärlsjukdomar Nr 4. Hjärt-kärlsjukdomar Nr 3. Vaccinationer Nr 2. Virus-infektioner Nr 1. Alternativ-kontra skolmedicin